YOGAANATOMI Funktion möter energi

Stockholm+ONLINE LIVE

1 december, 2021


1-2 december NERVSYSTEM & HJÄRNAN
3-5 december FÖRDJUPAD ANATOMI och BIOMENKANIK 

Frågor?

Utbildningen är upplagd i två delar/moduler. Du kan gå dem separat eller som en helhet.
Modul 2 och 3 är en påbyggnad på vår grundkurs i Funktionell yogaanatomi men du som har bra koll på anatomi och fysiologi sedan tidigare är välkommen att registrera dig. 

MODUL 2: Building your Brain, Building your Reality/Nervsystem och hjärnan (15 hr) 
Denna kurs handlar om nervsystemet och hjärnan och hur vi kan träna upp kraften i NS och hjärnan med hjälp av vissa yogatekniker. Här fokuserar vi på fysiologi,  respiration, nervsystemet, neurofysiologi. Vi tittar på hur stress påverkar oss fysiskt och mentalt och vad det innebär i vår yogapraktik. Vi tittar även på andningen och fysiologi. Modul 2 fortsätter där modul 1 slutar med mer individualisering, terapeutisk anpassning i positioner men även mer om nervsystem, hjärna mm. Kurskompendium ingår.
Förkunskaper: Genomförd grundkurs i anatomi (YFL Modul 1) eller motsvarande. 


MODUL 3:
Biomechanics & integrative Anatomy/Fördjupad anatomi och biomekanik (25 hr)
Här studerar vi yogaasana och biomekanik och anatomi än djupare. Under denna modul fördjupar vi oss i analys av Yoga Asanas. Vi lägger dem under lupp och analyserar hur vi kan modifiera dem efter individen, med hänsyn till eventuella skador/obalanser, tittar på hur vi kan få dem att ge en mer terapeutisk effekt, hur vi kan avancera våra asana, modifiera dem för att uppnå olika effekter i fascia/muskelsystemet (aktivera/avspänna) samt hur vi kan lägga upp olika sekvenser för olika syften.
Du får lära dig hur du kan kombinerar olika yogastilar utifrån ett anatomiskt perspektiv så som Yinyoga med Pranayama, Restorative Yoga, Meditationsträning och mer Aktiv, flödande yoga.
Kurskompendium ingår.
Förkunskaper: Genomförd Modul 2

OM UTBILDNINGEN
Denna omfattande och genomtänkta utbildning framtagen av duon Ulrica Norberg (Yogalärare och yogaterapeut) Hillevi Borga (Fysioterapeut och Yogalärare) fokuserar på att belysa som händer anatomiskt, fysiologiskt, neurologiskt och biomekaniskt när vi utövar yoga; vad som händer när vi använder kroppen som redskap i olika asanas, pranayama, bandas etc.

Hillevi och Ulrica har utvecklat denna kurs över åren och den är nu sammansatt på totalt 75 hr, där du som yogalärare kan registrera denna fördjupande workshop som sk. Continuing Education. Oavsett om du är nybörjare i yoga, är lekman i ämnet anatomi, arbetar som yogalärare eller bara har yoga som din passion och vill lära dig mer av erfarna lärare med mycket kunskap och rutin i området, då har du här en kurs som kan vara för dig.

Du når större förståelse och insikt i hur kroppen är uppbyggd och fungerar och hur man bäst skapar balans rent fysiskt i yoga samt hur vårt sinne påverkas av obalans kontra balans. Vi tittar på vanliga obalanser och på hur man kan yoga utan att skada sig samt vad man kan tänka på om man skadat sig/utövar yoga med skador eller obalanser.

Denna workshop riktar sig till yogalärare, kroppsterapeuter och utövare av yoga som vill fördjupa sina kunskaper om yoga i relation till anatomi, fysiologi och biomekanik. Kursen är en suverän påbyggnad för yogalärare som vill fördjupa kunskaper i att göra yogaträning mer individualiserad och terapeutisk samt för yogautövare som önskar veta mer om kroppens anatomi, fysiologi och hur leder och ligament påverkas av en yogapraktik.

Lärare

Ulrica Norberg och Hillevi Borga har känt varandra länge och delar ett intresse för yoga, mediation, anatomi, biomekanik, kultur, konst och livet. Du träffar dessa två lärare under utbildningen.

Ulrica Norberg är en av Europas mest erfarna och rutinerade yogalärare med världen som sitt arbetsfält, initierad sk. Yogiraj (Yogamästare), yogalärar utbildare, föreläsare, inspiratör, medicinsk journalist, kreativ coach, yogaterapeut och yoga och meditationslärare (500+ERYT).

Hillevi Borga är Leg. Fysioterapeut sedan över 20 år med specialisering i OMT, har utbildat sjukgymnaster och anatomer, samt är certifierad yoga och meditationslärare (500 ERYT), yogautbildare och inspiratör. Hillevi har en unik kompetens med sin långa erfarenhet i båda områden och är en flitigt anlitad specialist i ämnet.

YACEP

Alla moduler av ger tillsammans 75 hr Yoga Anatomiutbildning. Ger Continuing Education credits för dig som är RYT enligt Yoga Alliance då Ulrica Norberg är så kallad YACEP certifierad.

Kurstider: 9.00-16.30 varje dag.  Lunchrast 12.00-13.00
Kursplats: YogaShakti Slussen, Stockholm

Pris: 

Modul 2: 2700 SEK (inkl. moms)  Boka HÄR
Modul 3: 3700 SEK (inkl. moms) Boka  HÄR

Paketpris
EARLY BIRD 6100KR tom 15/11  

Anmälan & info: 
För mer information och anmälan, vänligen maila info@yogaforlife.nu

Köp villkor: 
För att läsa våra köpvillkor vänligen klicka här.