THE MIND PRACTICE

Stockholm +Livestream

1 september, 2022


LÄR DIG MER OM MENTAL TRÄNING ENLIGT YOGA
– stärk ditt inre och hitta ökad avspänning

Vårt sinne är formbart och lättstyrt och en stark makthavare i våra liv. Om vi kan lära känna sinnet och dess olika tendenser, stärka det samt minska på anspänning i sinne och kropp tillika bygga upp smidighet och styrka i kroppen, kan vi skapa ökad närvaro och medvetenhet. Och inte bli lika påverkbara av vår omvärld. Utan kan filtrera lättare.

Denna utbildning är för den nyfikne yogin som önskar veta mer om yoga och den inre praktiken i form av utforskande, meditation, fokus och koncentration och möta spännande metoder och tekniker för att träna de nyanserna av dig själv. Passar även dig som drömmer om att bli yogalärare och som vill först etablera en stabil praktik för dig själv. Då det är därifrån du sedan bygger ditt yogaledarskap.

FORMAT:
Vi träffas live (i studio eller online) i fyra dagar samt online under fyra tillfällen. Utöver detta ingår förinspelat material i form av en meditationskurs med Ulrica, teknikträning och du får även tillgång till en spellista på YOGOBE där vi valt ut yogaklasser som täcker över 100 timmar av asanapraktik.

DATUM:
1-4 September (Live på yoga Shakti i Stockholm + online live för dig som studerar från annan ort). Tiderna är 9-17 varje dag utom på söndagen då vi slutar kl 16.
Sedan följer några online/zoom träffar på onsdagar följande datum:
14 September, 28 September, 12 Oktober, 26 Oktober  kl 18-20 varje gång

PRIS: 13. 500 kr                                                          BOKA
(Se nedan vad som ingår)

Denna matnyttiga och fylliga kurs ger dig en perfekt grund till en hållbar yogapraktik. Du fördjupar dina kunskaper om människokroppen, andetaget, sinnets påverkan på kropp och själ, asana/rörelseanalys, behovsanpassad yogapraktik och mycket mer. Du kommer att praktisera mycket yoga men även ta del av föreläsningar och diskussion.

Vi kommer att arbeta utifrån mer temabaserade pass som ligger som en god grund för behovsstyrd yoga. En praktik som hjälper oss att balansera oss där vi är. Istället för att passa in i en mall eller form, låter vi istället yogapraktiken finna oss där vi är och utifrån det, låta den ta oss mot ökad ork, inspiration, insikt och kraft.


Vi belyser:

ANATOMI
NEUROFYSIOLOGI
FILOSOFI
METODIK
ANDNING/SINNE
SINNE/KROPP
FOKUS/KONCENTRATIONSTRÄNING
PASSUPPLÄGG FÖR OLIKA SYFTEN
TEKNIKTRÄNING
MEDITATION OCH PRANAYAMA
AVSPÄNNING & AVSLAPPNING
STRESSHANTERING enl yoga

Att utvecklas innebär att växa som människa. Förhållandet med sig själv lyser igenom i mötet med omvärlden och med yogan. Den personliga utvecklingen måste få ta sin tid och inte stressas fram. Men via många yogiska tekniker kan vi göra detta mer proaktivt än reaktivt genom att öka självmedvetenhet, kroppsmedvetenhet och insikt. För detta krävs det att vi arbetar med vår uppmärksamhet och fokusförmåga.

FÖRKUNSKAPER:
Praktiserat yoga regelbundet under minst 1 år

VAD INGÅR I UTBILDNINGEN?

  • Ett stabilt och kunnigt lärarteam. Kompetens, lång erfarenhet och rutin.
    Vi som utbildar er har alla lång erfarenhet av yoga, gedigna utbildningar bakom oss samt expertkunskaper i gränsliggande områden samt har alla en akademisk examen.
  • Väl avvägd utbildning som förenar anrik, mångtusenårig tradition med att leva på 2000 talet och här får andlighet möta modern vetenskap.
  • Vi som undervisar önskar locka dig till egna upptäcker. Du kommer inte att bli korvstoppat dig med en massa onyanserade trossatser. Vi tror på integration och på individens unikhet samt på att vi är alla här för att lära oss av livet, andetaget, kroppen. Och praktiken.
  • Kursmanual och en av Ulricas böcker. Övrig litteratur bekostar du själv.
  • En spellista på YOGOBE som vi satt ihop med klasser vi rekommenderar.
  • 1 onlinekurs i meditation med Ulrica
  • Lärarstöd/handledning
  • Möjlighet att studera vidare på våra andra ”THE PRACTICE” workshops och bygga vidare på dina kunskaper, mätta din nyfikenhet ochfå alltfler tekniker för att bygga en mer hållbar hälsa. Önskar du så kan du efter alla fyra block och genomförd examination, få en 200 hr yogalärarexamen via Yoga Alliance.

LÄRARE:
Ulrica Norberg
– Yogiraj men över 30 års erfarenhet av yoga, andningsträning och meditation. Journalist och författare.

Hillevi Borga
– Yogalärare och fysioterapeut med över 20 års erfarenhet av båda praktiker.

Plus Gästlärare

 

 

HAR DU FRÅGOR?
Hör av dig till oss om du undrar över något samt om du önskar att ta alla blocken i ett flöde och då får paketpriset på 50.000 (du sparar 4000 kr). Vi hjälper dig gärna!

MAIL: info@yogaforlife.nu
TELEFON: 08-10 52 71