woman in white tank top and panty

YOGA FOR LIFE 200

YOGALÄRARUTBILDNING

Yoga Alliance Certifierad Utbildning.


VÄLKOMMEN. 

Längtar du efter att integrera yoga, andningsträning och meditation in i ditt liv i större utsträckning? 
Har du utövat yoga en tid och vill veta mer om dess filosofi, historia samt lära dig mer om yogapraktiken?  
Söker du efter en trygg och stabil utbildning med erfarna och kunniga lärare där du får möjlighet att utveckla dig själv och dina förmågor?  

Då är denna utbildning för dig. 

Här får du ta yoga in i livet och lära dig att utveckla en yogapraktik för olika syften, ändamål och behov.Vi tror på att lära för livet mer än för stunder och att det leder till en hållbar och sund hälsa.  Många av de yogiska principerna är inte bara applicerbara på yogamattan utan kan även tjäna oss väl ute i livet. I möten med andra människor. På jobbet. I kaos. I framgång. I sjukdom likväl som vid god hälsa. 


Vår målsättning är att ge dig som elev en ökad förståelse för teknikerna och dess syfte, mål och intention likväl som att ge dig tid och guidning i hur du kan integrera dem i dig själv. Utbildningen, som är uppdelad i fyra olika block med tillhörande online lektioner och kurser är ett så kallat blended learning format men där det förinspelade är betydligt mindre än liveundervisning. Att träffas live (på plats eller så är du med på zoom) är viktigt för att du ska känna en tillhörighet och närvaro med gruppen och lärarna. .

Du kan ta de olika blocken var för sig och passar dig som vill fördjupa dig i yoga. Är du ute efter en 200 hr lärarexamen, så rekommenderar vi dig istället vårt paket där alla blocken ingår.

NÄSTA KURSTART:

28 APRIL 2022

KONTAKTA OSS för frågor. 


Utbildningsformat: 


BLOCK 1- THE BODILY PRACTICE

Denna matnyttiga och fylliga kurs ger dig en perfekt grund till en hållbar yogapraktik. Du fördjupar dina kunskaper om människokroppen, andetaget, sinnets påverkan på kropp och själ, asana/rörelseanalys, behovsanpassad yogapraktik och mycket mer. Du kommer att praktisera mycket yoga men även ta del av föreläsningar och diskussion. LÄS MER

BLOCK 2 - THE MIND PRACTICE
Här fokuserar vi på hjärnan, nervsystemet och studera kropp-sinne relationen och hur vi kan påverka det samspelet mot bättre balans. Genom teori och praktik tränar du fokus, koncentration och sinnlig närvaro. Du kommer att få praktisera andningsträning, meditation, reflektion och ta del av den yogiska filosofin som handlar om mental träning och stresshantering. LÄS MER

BLOCK 3 - THE SPIRITUAL PRACTICEDen här kursen inriktar sig på livet och hur vi förhåller oss till oss själva och vår omvärld. Du får en insyn i yogatraditionens rika värld, fylld av insikter om personlig utveckling och själsligt växande. Vi fördjupar oss i filosofin och praktikserar metoder som spänner över områden som chakra, ayurveda, mantra, chanting, bidra med mera. LÄS MER

BLOCK 4 -THE TEACHING PRACTICE
Yogalärarrollen involverar mycket och i fokus står det egna personliga ledarskapet. Att leda sig själv är en förutsättning för att leda andra. Här får du lära dig pedagogik, hur du lägger upp klasser och undervisning, träna din röst och vi vägleder dig till hur du kan arbeta hållbart som yogalärare.

.

Kursinnehåll i de olika blocken:

Anatomi
Biomekanik
Fysiologi

Asanapraktik och teori
Rörelseanalys
Introduktion till Ayurveda
Yogahistorik och filosofi
Studier av klassiska yogaskrifter
Chakrasystemet
Andningsteknik och andningsträning; Pranayama
Andningslära
Restorative yoga – Återhämtning och avspänning
Prenatal Yoga – Anpassa yoga för gravida i klassen
Meditation- teori och praktik
Energilära
Röstträning, Pedagogik
Yogiskt ledarskap
Personlig utveckling- hitta metoder för integration
Chanting/mantra

KURSDATUM 2022/2023


BLOCK 1: 

28 April- 1 Maj + 4 onlineträffar 
BLOCK 2: 1-4 September + 4 onlineträffar 
BLOCK3: 17-20 November + 4 onlineträffar 
BLOCK 4: 19-22 Januari 2021 + 2 onlineträffar

PLATS:
YOGA SHAKTI, på Södermalm i Stockholm samt livestream online via ZOOM.

PRIS:
13. 500 kr per modul. 
PAKETPRIS: 50 000 sek inkl moms / ex moms om du är företag. Du sparar 4000 kr. 

I paketpriset ingår kursmanual, all undervisning, handledning under hela utbildningstiden, YOGOBE prenumeration i 6 månader, 2 Online kurser för hemstudier, 1 av Ulricas böcker samt certifiering. Övrig litteratur tillkommer utöver detta. 
grayscale photo of naked man


LÄRARTEAM:ULRICA NORBERG
(E-RYT 500 yogalärare, Yogiraj, yogaterapeut, författare och föreläsare)

HILLEVI BORGA
(E- RYT 500 yogalärare och Leg. Fysioterapeut)

RIKARD SKOGBERG
(E-RYT yogalärare och Osteopat)

Du kommer även att träffa assisterande lärare samt olika gästlärare i deras respektive specialområden.

.

Övrig information

De tekniker vi kommer att arbeta med kommer ifrån Klassisk Hathayoga, Anusarayoga, Vinyasayoga, Iyengaryoga, Yinyoga, Restorative yoga, klassisk tantrafilosofi, Zen, Ayurveda,  kriyayoga, Personlig utveckling, Mindfulness, Pranayama och Meditation.

Efter utbildningen kommer du att kunna hålla i Vinyasayoga klasser, Hathayogaklasser, avspänningsklasser och även meditation- och andningsklasser. Du kommer att kunna lägga upp dina egna yogaprogram för egen träning.

När du genomfört alla fyra delar, block, och nått godkänd examen, erhåller du ett internationellt gångbart  certifikat..